Spring til indhold
Hjem » Blog – Refleksioner fra Ro og Retning » Vi har glemt de reelle pauser på kontoret…

Vi har glemt de reelle pauser på kontoret…

Tak fordi det får fokus

Jeg bliver SÅ glad, når jeg støder på en artikel som denne fra Lederstof.dk 💚
www.lederstof.dk/i-aarevis-har-vi-glemt-de-reelle-pauser

Det er så rigtigt! Det er tid til, at vi tager pauser på arbejdet seriøst igen!

I artiklen anses pauser bl.a. som ‘strategisk værktøj’. Sådan kan man godt se det. Fra min vinkel er det mere en tvingende nødvendighed.

Det er et fælles samfundsmæssigt ansvar, hvis vi sammen skal skabe et mere menneskeligt og bæredygtigt arbejdsmarked, hvor vi hver især kan holde til at arbejde længere i et stadigt mere krævende videnssamfund. Samtidigt skal der være plads til et privatliv med overskud til de ting, der giver os glæde og energi. Work-life balance er vigtig for at vi fungerer optimalt – for livet giver mening, og det hele hænger sammen.

Mit håb er, at flere ledere og virksomheder vil kigge på resultaterne af de forsøg, der bliver lavet rundt omkring på de innovative arbejdspladser:

  • mere energi
  • lavere stressniveau
  • bedre relationer
  • bedre koncentration
  • øget produktivitet og kundetilfredshed.

Så vi lige så stille kan nå til et punkt, hvor det hele bliver lidt sjovere og mindre belastende

(Hjerne)pauser er hele grundlaget for, at vi kan tænke klart, tage gode beslutninger, bevare energien, kreativiteten, glæden og effektiviteten. Og ikke mindst så vi undgår at få stress og ‘brænde sammen’.

Pauser kommer ikke længere naturligt til os. Vi skal vælge dem til. Både på arbejde og privat. Og det kan være svært. Vi er jo alle et produkt af det, vi vedvarende præsenteres for. Vi skal præstere, nå frem til de gode resultater, være kreative i opgaveløsningen – alt det kræver hjernekapacitet. OG pauser.

Vi er ikke maskiner, og vores hjerner er ikke skabt til at ‘være på’ 24-7. Så det er win-win for alle, hvis vi tager et medansvar og hjælper hinanden på vej 💪🧡